Dan sindroma Down

Iako se nekima od nas ponekad dogodi da nehotice odjenemo različite čarape, u utorak, prvog dana proljeća to možemo učiniti namjerno. 21. ožujka obilježavamo Dan sindroma Down i šarenim ćemo čarapama poručiti da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Odjenite i vi šarene čarape te se vedro, dobrodušno i s osmijehom na licu pridružite obilježavanju ovoga dana.

2.c ima različite čarapice 2017 (3)2.c ima različite čarapice

4.a ima različite čarapice (2)4.a ima različite čarapice

Svjetski Dan sindroma Down obilježava se 21. ožujka svake godine, kako bi se podigla svjesnost o potrebama i potaknulo na otklanjanje predrasuda o osobama s Down sindromom. U zemljama diljem svijeta odvijaju se različite aktivnosti koje pomažu u postizanju jednakih prava, dostojanstva i boljih uvjeta i kvalitete življenja osoba s Down sindromom

Dan se obilježava 21. ožujka, kako bi se simbolički predstavila 3 kromosoma 21 koje osobe s Down sindromom imaju.

Simbolika oblačenja različitih čarape je između ostaloga i u slanju poruke o prihvaćanju različitosti, stoga vas pozivamo da i vi 21.3. obučete šarene, različite čarape i razgovorom doprinesete promicanju uvažavanja različitosti! (tekst preuzet s: http://www.profil-klett.hr/213-obucite-sarene-carape-i-podrzite-osobe-s-down-sindromom)

Korisne poveznice: http://www.zajednica-down.hr/

Facebookyoutube