Humanitarna priredba DND-a “Srce srcu”

DND i ove godine organizira humanitarnu priredbu ‘Srce srcu’, koja je u godinama do sad vrlo uspješno pomagala socijalno ugroženu i bolesnu djecu Varaždina ( nabavka odjeće, obuće, opreme i putovanja na maturalne izlete i školu u prirodi, nabavka lijekova i pomagala za djecu s tjelesnim teškoćama i bolesne i dr.)

To je jedna od značajnih aktivnosti koju provode članovi Dječjeg gradskog vijeća u mandatu 2017./2018., ideja i cilj su joj empatija i pomoć djece-djeci, a u nju su uključeni i forumaši naše škole kao moderatori priredbe.

Ove godine proširili smo suradnju s Vaterpolskim klubom Garestin i samu humanitarnu akciju produljili do 15. svibnja 2018.

Nakon priredbe (16. veljače 2018. u dvorani Graberje s početkom u 18,00 sati) slijedi nam 24. ožujka 2018. humanitarna vaterpolska utakmica na Gradskim bazenima Varaždin, te na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća prikupljanje financijskih sredstava putem DF-a po školama.

Prijedlog odluke o pomoći, između ostalog donijela su djeca – članovi Dječjeg gradskog vijeća na prijedlog forumaša  i stručnih voditelja po školama.

Ove godine odabrali su pomoći u opremanju dječjih odjela OB Varaždin prema dogovoru s ravnateljem bolnice, dr. med. Kudelićem.

Konačna odluka, odabir i nabavka izvršit će se nakon isteka 15. svibnja 2018. dok ćemo imati konačan iznos donacija na našem žiroračunu za posebne namjene. (HR6423600001502255387).

DGV donio je odluku da će provesti još jednu akciju, budući da su potrebe velike, a to je „Kuna za dječji osmijeh u bolnici“ koju su planirali provesti po školama, uz pomoć DF-a do kraja travnja 2018. – svaka škola određuje vrijeme provedbe sama.

Kako bi sve bilo transparentno, sukladno zakonima, nadležnima je prijavljen i otvoren  žiro račun-za posebne namjene, kao i do sad, u DND-u. Predlaže se da škole jednom mjesečno uplaćuju prikupljen novac ( ako sudjeluju u hum. akciji u više navrata ). Izvješće o prikupljenim sredstvima i raspodjela sredstava bit će objavljenja po završetku akcije i biti objavljenja, a DGV će redovito biti izvještavani o dinamici prikupljanja.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo Vas, da nas kontaktirate na mail dndvzd@gmail.com ili gospođu Dubravku Novak ( dudix.novakmail.com ).

Lijep pozdrav!

Jelena Mikić
Društvo Naša djeca Varaždin

Facebookyoutube