IZVJEŠĆE S IZLETA NA KALNIK 21.3.2015.

Na jednodnevni izlet na Kalnik krenuli smo u 9:00 h. Polazak je bio ispred IV.OŠ. Putovali smo autobusom. Ukupno je sudjelovalo 35 djece i 3 učiteljice.

Uz kraće zaustavljanje putem, stigli smo oko 10:40 na parkiralište ispod planinakrskog doma na Kalniku.

Nakon okrjepe i kraćeg odmora, polaznici planinarske škole odslušali su temu „Boravak u planinarskom domu“ . Slijedilo je štambiljanje planinarski dnevnika i slikanje ispred planinarskog doma.

Nakon toga krenuli smo planinarskom stazom prema vrhu Kalnika. Putem smo se više puta zaustavljali kako bi djeca odslušala temu „Kretanje u planini i planinarske oznake“.

Na vidikovcu smo se slikali, a djeci su bile jako zanimljive skulpture od grana u obliku jelena i divlje svinje.

Bez ikakvih poteškoća stigli smo do TV tornja gdje smo se kratko odmorili, a zatim nastavili do samog vrha. Svi polaznici izleta osvojili su vrh Vranilac. Slikali smo se i uživali u pogledu jer je dan bio savršen.

Uz dovoljno opreza, svi smo se sretno spustili s vrha oko 13 h. Djeca su imala 1 h odmora za okrjepu i igru na livadi.

Slijedio je upon na Stari grad. Putem do gore, djecasu uživala u prizorima penjanja brojnih penjače . Ujedno su i odslušali temu „Alpinizam“ i „Penjanje i penjačka oprema“. Na vrhu Starog grada obavili smo zajedničko slikanje i uživali u pogledima. Nakon spuštanja, djeca su se igrala na livadi jer su ponijeli lopte i rekete za badminton. Pokazali smo im poučnu stazu i objasnili što je to.

Prije odlaska kućama svi su polaznici primili diplome za njihov pvi zajednički izlet sa sekcijom i za osvajanje prvog planinskog vrha.

POGLEDAJ GLAERIJU SLIKA

Facebookyoutube