Ljetni sportski višeboj ponovo oduševljava varaždinske klince (1.dio)

Zahuktao se 3. Ljetni sportski višeboj, najveći do sada po broju sudionika i najraznovrsniji što se tiče sportova, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u suradnji s Udrugom kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ljetni sportski višeboj 2022 (1)

 

Priopćenje za medije

 

Zahuktao se 3. Ljetni sportski višeboj, najveći do sada po broju sudionika i najraznovrsniji što se tiče sportova.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i u suradnji s Udrugom kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, tijekom praznika redovito organizira besplatne sportske aktivnosti za učenike varaždinskih osnovnih škola.

3. Ljetni sportski višeboj počeo je u ponedjeljak, 27. lipnja, a sudjeluje 200-tinjak djevojčica i dječaka od trećeg do sedmog razreda. Ljetni sportski višeboj održava se kroz dva tjedna, od ponedjeljka do petka, od 9 do 12 sati, što se pokazalo kao dobrom praksom obzirom da su djeca na praznicima pa uspijevaju ujutro odspavati, a preostaje im i cijelo poslijepodne za neke druge aktivnosti.

Zajednica je sudionicima sportskog višeboja osigurala korištenje sportskih terena i sportske dvorane u Graberju, besplatan prijevoz iz prigradskih naselja, besplatan prijevoz do Dravskog kupališta, ulaz na Dravsko kupalište, okrjepu, rekvizite i stručno vodstvo kineziologa.

Sudionici su podijeljeni u osam grupa te se izmjenjuju svaki drugi dan u aktivnostima. Četiri grupe u sklopu Sportskog centra Graberje usvajaju motorička znanja iz brojnih dvoranskih sportova (nogomet, odbojka, rukomet, atletika, borilački sportovi, cross fit za djecu, badminton), a četiri grupe na Dravskom kupalištu uživaju u vodenim sportovima (plivanje, ronjenje, skokovi u vodu, vaterpolo, vodena odbojka, vodena košarka), a tu su i frizbi, orijentacijsko trčanje i odbojka na pijesku.

Sudionike Ljetnog sportskog višeboja na kraju očekuje podjela spomen-majica i diploma za uspješno sudjelovanje te jednodnevni izlet na more.

„Dokaz da radimo dobro je veliki interes djece i roditelja za višebojem, kao i činjenica da se ista djeca vraćaju na zimske i ljetne višeboje te dovode mlađu braću i sestre“, kazala je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar.

„Cilj ovakvih aktivnosti je odmaknuti djecu od digitalnih uređaja, omogućiti im kvalitetno provođenje vremena na svježem zraku, omogućiti im druženje s vršnjacima. Na ovaj način također ih upoznajemo sa novim sportovima, ali i potičemo stjecanje navika rekreativnog bavljenja sportom. Da smo na dobrom putu govori i činjenica da je ovo najbrojniji sportskih višeboj, s najraznovrsnijom ponudom sportova“, zaključila je Sitar.

 

 

                                                                                                                 Predsjednik ZSUGV:
mr.sc. Alen Runac, prof.

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

67 + = 69

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.