Meduza – nova CARNetova usluga za distribuciju visemedijskih sadrzaja

CARNet je na svojoj 17. CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2015 objavio i odmah pustio u rad novu uslugu – Meduzu.

CARNet Meduza je usluga za distribuciju višemedijskih sadržaja  namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinacnim korisnicima ustanova članica CARNeta.

Meduza je akronim za M (ultimedijalna) EDU (kacija)(na) ZA (htjev) a tijekom CUC-a koristila se za prijenos uživo predavanja, radionica i ostalih događjanja s konferencije.

Meduza logo

Usluga je dostupna na adresi https://meduza.carnet.hr/

Kvalitetno uvodjenje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u sve djelatnosti rada i zivota ljudi podrazumijeva koristenje IKT-a na svim razinama obrazovanja. Zbog realnih financijskih i vremenskih ogranicenja odlazak nastavnika na edukaciju u druga mjesta cesto nije izvediv ili uzrokuje prekide u redovitoj nastavi. Implementacijom platforme za distribuciju visemedijskog sadrzaja edukacija je omogucena na daljinu uz jednak pristup svim korisnicima na radnom mjestu ili iz vlastitog doma u bilo koje doba dana.

U razvoju platforme poseban je naglasak stavljen na potrebe korisnika koji se nalaze u podrucjima od posebne drzavne skrbi, brdsko-planinskim podrucjima i otocima koji su teritorijalno slabo povezani s regionalnim centrima. Vodili smo brigu o potrebama nastavnika u skolama i obrazovnim ustanovama na definiranim podrucjima. Ukljuceni su i ucenici i njihovi roditelji, ali i sira zajednica s ciljem ujednacavanja mogucnosti participiranja svih gradjana Republike Hrvatske u djelatnosti vezanih u podizanje kvalitete uvjeta rada i zivota.

Sustavu je dodijeljeno ime Meduza koje dolazi od grcke rijeci medomai = "planirati", "dosjetiti se", "pronaci". Time smo zeljeli naglasiti korisnost buduce platforme. Vjerujemo da ce CARNet Meduza biti na raspolaganju nasim korisnicima kao izvor znanja, informacija i obrazovnog sadrzaja.

 

Facebookyoutube