Nagrađeni eTwinning projekti učenika 8.a i 6.a razreda

Učenici sadašnjeg 8.a i 6.a razreda prošle su školske godine sudjelovali u dva eTwinning projekta:

Travelling teddy bear connests students from different countries“ i  “Listen out of the juke box”.

Oba projekta su po završetku prijavljena na ocjenjivanje Nacionalnoj agenciji te su dobila oznaku kvalitete ili tzv. Quality Label.

Uključenje učenika u međunarodne projekte važno je za razvoj digitalnih i jezičnih kompetencija, međutim, surađujući u projektima učenici unaprjeđuju i druge vještine- suradnja, rad u manjim grupama, kulturno ophođenje, razvijaju odgovornost, točnost, preciznost, kritičko mišljenje, građanske kompetencije, obogaćuju vokabular na engleskom jeziku i koriste ga izvan učionice , u stvarnim interakcijama s vršnjacima.

Tijekom projekta koristili smo se različitim web 2.0 alatima kako bismo prezentirali svoje radove, realizirali postavljene ciljeve. Svi uradci dostupni su na Twinspaceu, virtualnoj platformi dostupnoj članovima – sudionicima projekta.

Osvojena nagrada potvrda je da se svaki trud isplati te motiv da nastavimo i dalje s kreativnim poučavanjem. Ove šk. godine idemo korak dalje- učenici osmih razreda sami će osmisliti i napisati „kostur“ projekta te sami birati partnere u projektu.

Listen out of the (juke)box  Travelling teddy bear connects students from different countries

Veselimo se novim počecima i suradnji s učenicima iz drugih europskih škola.

Dio naših aktivnosti…

http://ivthprimaryschool5tha.weebly.com/

Pokretač i administrator projekta:

 Dijana Gašparac, učiteljica Engleskog jezika, učitelj savjetnik

Facebookyoutube