Nastava na daljinu – Obavijest

Dragi učenici i učenice.

Poštovani roditelji/skrbnici/udomitelji!

Kako smo upućeni od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja na aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijske tehnologije kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu, za organizaciju eventualne nastave na daljinu potrebno je napraviti određene tehničke pripreme, dostavljamo Vam upute kako slijedi:

Nastava u svim osnovnim školama Republike Hrvatske od ponedjeljka 16. 03. se ne će odvijati u IV. Oš Varaždin, već na daljinu.

Vrlo su važne uloge svih dionika: učitelja – roditelja – učenika i njihovo odgovorno obavljanje. Važno je da postoji protočnost točnih i cjelovitih informacija između:

–        MZO-a i uprave škola,

–        Uprave škole i odgojno-obrazovnih djelatnika i

–        škole i učenika, tj. roditelja/skrbnika/udomitelja i škole.

Razredna nastava će nastavu na daljinu organizirati odgovarajući način komunikacije s roditeljima putem odgovarajućih komunikacijskih kanala. Bitno je da roditelji imaju s razrednicama 1. – 4. razred utanačenu komunikaciju te prate program nastave na Hrvatskoj televiziji, trećem programu.

Razrednici u predmetnoj nastavi će organizirati svoj “virtualni razred” u koji će biti uključeni svi učenici i predmetni nastavnici tog razreda, a kojemu se pristupa s AAI identitetom po uputama CARNET-a i MZO-a koje se nalaze na stranicama: https://www.carnet.hr/udaljenoucenje/  i https://skolazazivot.hr/e-ucenje/

Važno je učenik izvrši Prijavu u CARNET Office 365 platformu kako bi bio „vidljiv“ svojemu razredniku/ici za uključenje u „virtualnu učionicu“

U bitnome:

  1. Učenici predmetne nastave (5. – 8. razred) moraju poznavati svoj AAI identitet (@ adresa i zaporka) kako bi se mogli uključiti u virtualnu nastavu. Provjeru možete izvršiti ovdje: https://provjera.skole.hr
  2. Ako su podatci izgubljeni ili netočni (lozinka) javiti se damir.vrbanec@skole.hr
  3. Učenici 5. i 7. razreda će koristiti u nastavi na daljinu tablete koje su preuzeli od škole. Ako žele mogu koristiti i neko drugo računalo koje imaju kod kuće.
  4. Roditelji učenika razredne nastave će s pojedinom razrednicom otvoriti komunikacijski kanal /Viber, Whatsapp ili e-mail grupu ili dr. / kako bi brže komunicirali. Ovaj oblik komunikacije mogu koristiti i razrednici predmetne nastave.
  5. Gotovo svi učenici 6. i 8. razreda

Ø  imaju mogućnost pristupa internetu od kuće

Ø  imaju računalo koje mogu koristiti za potrebe nastave na daljinu. Za učenike koji to nemaju, Škola će ih uputiti u način rada.

https://www.carnet.hr/usluga/udaljenoucenje/

Nastava na daljinu će se odvijati:

–  u virtualnim učionicama – naknadno objavljene poveznice na mrežnim stranicama Škole (CARNET OFFICE 365) https://office365.skole.hr/

–  na HTV3 za razrednu nastavu i komunikacija s razrednicama prema dogovorenom modelu.

Draga djeco, želimo Vam da s maksimalnom ozbiljnošću i odgovornošću obavljate svoje učeničke obveze, u slučaju potrebe kontaktirate razrednike/ice ili Školu. Želim nam svima skupa Zdravlja i da se uskoro vidimo u svojim „stvarnim“ razredima.

 

Vaša ravnateljica
Doc. dr. sc. Jasmina Dvorski