Noć knjige 2015.

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja, četvrti će put započeti maratonsko druženje s knjigom – manifestacija Noć knjige 2015. Čarolija čitanja i ove će godine osvijetliti najdulju kulturnu noć u Hrvatskoj, u kojoj ćemo s knjigom kroz mrak tražiti put prema boljem i sretnijem sutra.

Tratinčice

Noć knjige 2015. održat će u više od 180 gradova i mjesta diljem zemlje, a zahvaljujući velikom ovogodišnjem odazivu škola (115), uz vrtiće i programe u knjižnicama, Noć knjige 2015. bogatija je programima koji nastoje ukazati na važnost čitanja i druženja s knjigom od najranije dobi.

U IV. osnovnoj školi taj dan smo, u obliku matineje, obilježili svečanom završnicom foto natječaja 'S knjigom kroz dan'.  Učenicima, sudionicima natječaja, u holu škole, podijeljena su priznanja za sudjelovanje, a autorima najboljih fotografija podijeljene su  vrijedne i korisne nagrade.

Nagradu glasača za najbolju fotografiju, prema glasovanju svih učenika i djelatnika naše škole dobila je Ana Maltar (8.a) za fotografiju Opušteno uz knjigu.

 

1. mjesto za najbolju fotografiju osvojio je Nikola Rušec (2.c) za fotografiju Čitanje naglavačke.

2. mjesto osvojila je Klara Košćak (4.a) za fotografiju Moja sestra i zec čitaju.

3. mjesto osvojila je Barbara Rušec (4.a)  za fotografiju Čitanje u prirodi.

4. mjesto osvojili su učenici 3.c razreda za zajedničku fotografiju Knjige nam poručuju.

PODJELA NAGRADA (SLIKE)

Hvala svim sudionicima na trudu, ravnateljici, prosudbenom povjerenstvu i svim glasačima!

Marina Mavrek, školska knjižničarka

Facebookyoutube