Posjet 5.b Muzeju iluzija, Muzeju mini vlakova i Botaničkom vrtu

U okviru projekta MIŠ – Muzej i škola svi učenici varaždinskih osnovnih škola imali su prilike i u protekloj školskoj godini besplatno posjećivati izložbene postave Gradskog muzeja Varaždin i sudjelovati u posebno pripremljenim edukativnim programima. Osim stalnih postava Kulturnopovijesnog odjela u Starome gradu i Entomološkoga odjela Svijet kukaca u palači Herzer, gdje su se održavale i prirodoslovne radionice, varaždinski osnovnoškolci sa svojim nastavnicima posjećivali su i izložbu Varaždin pod krunom Habsburgovaca, uz koju su osmišljene povijesne i likovne radionice s nekoliko različitih tema prilagođenih pojedinim školskim uzrastima.

5.b, 4.oš vž, izlet MIŠ Zg, 16.06.2016. 007

     Po običaju, varaždinski muzej je po završetku ove školske godine nagradio razred s najviše organiziranih dolazaka na muzejske programe, a u školskoj godini 2015./2016. to su bili učenici V. b razreda iz varaždinske Četvrte osnovne škole sa svojim razrednikom Nenadom Škerbićem. U jednodnevnom izletu u Zagreb, u četvrtak, 16. 6. 2016. g., učenici su posjetili novootvoreni Muzej iluzija, zatim Backo mini express, jednu od najvećih maketa željeznice u ovom dijelu Europe, i uz stručno vodstvo obišli Botanički vrt PMF-a.

     Program Gradskog muzeja Varaždin MIŠ – Muzej i škola unatrag nekoliko godina za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, a s obzirom na pozitivna iskustva, očekuje se njegov nastavak. U protekloj školskoj godini u program su se uključili i svi učenici Gospodarske škole Varaždin, koji su uz simboličnu cijenu od 10,00 kuna mogli posjećivati izložbene postave varaždinskoga muzeja, a već sada su za takvu suradnju interes pokazale i još neke varaždinske srednje škole.

 

Anita Peričić, Gradski muzej Varaždin
tel. 042 658 754
www.gmv.hr

Facebookyoutube