Posudba i vraćanje knjiga u školsku knjižnicu i čitaonicu

Posudba i vraćanje knjiga u školsku knjižnicu i čitaonicu IV. OŠ Varaždin

(privremeno rješenje)

 

Lektira

Razredna nastava

  1. Učiteljice zadužuju lektirne naslove za svoj razred i preuzimaju ih u šk.knjižnici u dogovoru s knjižničarkom, a prema svojem mjesečnom planu čitanja. Lektira se posuđuje jednom mjesečno i ostaje u tom razredu do kraja mjeseca.
  2. Dok traju epidemiološke mjere, vraćanje knjiga u šk.knjižnicu vršit će se u dogovoru s učiteljicama (sakupljanje pročitanih knjiga u matičnom razredu).

Predmetna nastava

  1. Učiteljice hrvatskog jezika zadužuju lektirne naslove za svoje razrede i preuzimaju ih u šk.knjižnici u dogovoru s knjižničarkom, a prema svojem mjesečnom planu čitanja. Lektira se posuđuje jednom mjesečno i ostaje u tom razredu do kraja mjeseca.
  2. Dok traju epidemiološke mjere, vraćanje knjiga u šk.knjižnicu vršit će se u dogovoru s učiteljicama hrvatskog jezika i razrednicima (prijedlozi: vraćanje tijekom sata razrednika, prije početka nastave hrv. jezika ili prije odlaska na nastavu TZK). U knjižnicu ulazi po jedan učenik.

 

Nelektira

Posudba nelektirnih knjiga će se obavljati na način da se izvrši rezervacija knjiga slanjem e-maila na marina.mavrek@skole.hr, slanjem poruke knjižničarki u Teams ili telefonskim pozivom na 042 330 595 (kućni 8)  tijekom radnog vremena knjižničarke. Za rezervaciju je potrebno navesti ime i prezime autora, naslov knjige te podatke o korisniku: ime, prezime i razred te željeno vrijeme preuzimanja knjiga. U povratnom e-mailu/poruci učenik će dobiti informaciju u koje doba dana i kojeg datuma može doći preuzeti rezerviranu knjigu.

Kako bi se smanjio broj ulazaka u prostorije knjižnice, učenike (viši razredi) se upućuje na provjeru dostupne građe u e-katalogu školske knjižnice: http://library.foi.hr/m3/kupit.asp?B=212&dlib=1

koji je također dostupan na web stranici Škole (Početna stranica – izbornik E-KATALOG).

Za niže razrede će se posudba vršiti u dogovoru s njihovim učiteljicama.

 

Napomena:

Sve vraćene knjige nakon posudbe idu na dezinfekciju i 24-satnu karantenu te su sljedeći radni dan spremne za posudbu. Knjige se posuđuju na rok od 15 dana.

Upute – školska knjižnica

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

− 1 = 2

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.