PRVO MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ LIKOVNE KULTURE

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Prve sušačke hrvatske gimnazije 27. i 28. travnja 2017. godine u Rijeci održano je 19. Državno natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2017. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila Zvučna slika.

Na temu-poticaj Zvučna slika učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u nastavnom predmetu Likovna kultura izražavali su svoje ideje klasičnom i digitalnom fotografijom te kombinacijom digitalne i klasične fotografije. Tema-poticaj Zvučna slika dopunjena je podtemom Predmeti iz moje svakodnevice. Učenici su istraživali značenje kompozicije, kadra, crte, boja, svjetla, sjena i kontrasta u stvaranju fotografije te istraživali odnose i interakciju između predmeta i prostora.

Na državnoj su razini učenici fotografirali unutrašnji i vanjski prostor Sušačke gimnazije (šest fotografija u digitalnom obliku i u boji) te tražili najbolji kadar i kontrast boja i oblika. Fotografija izabranoga kadra bila je njihov konačni likovni rad.

Učenica IV. osnovne škole Varaždin Dora Mlinarić (8.a) osvojila je PRVO  mjesto u 1B kategoriji (učenici osnovnih škola) i pokazala znanje, spretnost i izuzetan interes za fotografiju.

PRVO MJESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ LIKOVNE KULTURE 2017 (2)

Izložba svih nagrađenih radova postavljena je u Galeriji Principij u Rijeci. Izložbu u Galeriji Principij službeno je otvorio Borislav Božić, član Državnog povjerenstva i autor likovnog postava.

IV. OŠ Varaždin je ponosna na državnu prvakinju, Doru Mlinarić i njezinu mentoricu Maju Đakmanec Loborec, učiteljicu Likovne kulture.

 

Facebookyoutube