Međunarodni dan učitelja 2020.

Dragi kolege, drage kolegice,

čestitam nam Svjetski dan Učitelja!

 

Povjeren nam je ozbiljan i odgovoran posao.

Ima li veće odgovornosti od one u kojoj su nam povjerena naša djeca? Djeca koja će sutra postati ozbiljni ljudi i raditi najodgovornije poslove. Smatram to velikim privilegijom i još većom obvezom. Nemojmo se zavaravati, ne želim nas precjenjivati, ali niti podcjenjivati jer –  kako odgojimo i naučimo našu djecu takvo će nam sutra biti društvo.

Smatram se sretnom ravnateljicom! Imam vrijedne, pametne, kvalitetne i  empatične ljude. Ne umišljam kako je i kako će sve biti u savršenom skladu.

Nesporazumi, nerazumijevanja i slični ometači koji nam se povremeno upliću u radnu perspektivu, da, doista su nazočni: ima ih i bit će ih,  ali do sada su rješavani na pravi i zreo način kako to u dobroj vjeri rade pametni i odrasli ljudi, dame i gospoda učitelji – čine.

Osobno sagledavam da je Ključ: ustrajnost u zajedničkom radu i pobjedi znanja nad neznanjem, najvećim neprijateljem svake vrste prosperiteta. Mogu reći kako nisam zabrinuta radi neznanja zapravo, već radi pomanjkanja želje i entuzijazma. Učitelji sade u učenicima sjeme čežnje i gladi za spoznajom… U Vama gledam Iskru i Osmijeh.

Želim nam svima da naša IV. OŠ Varaždin ostane Katedrala Duha, Hram Znanja i mjesto u kojem se pričaju najljepše životne priče mladih ljudi.

Učinimo sve da naš predivni Barokni grad bude ponosan na nas –  onako kako smo mi ponosni na naš Varaždin, pri tome mislim na našu djecu, roditelje i zainteresiranu javnosti za IV. OŠ Varaždin.

 

S ponosom na naš poziv i zanimanje,

Vaša ravnateljica

Doc. dr. sc. Jasmina Dvorski

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

× 5 = 25

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.