Virtualni posjet Kaliforniji

U petak, 15.9.2017. učenici naše škole (18) sudjelovali su u virtualnoj posjeti Kaliforniji . Putem Microsoft Educator platforme dogovoren je susret pod nazivom“Let`s Learn about Pelicans” .

Virtualni posjet Kaliforniji (3)

Upoznali su gđu Dani Nicholson koja na svom kalifornijskom imanju ima centar za pomoć ozlijeđenim životinjama. Učenici su upoznali dva peilikana Salimara i Morra te iz prve ruke čuli priču kako su bili ozlijeđeni te kako je tekao njihov oporavak.
Osim što su sudjelovali u “živoj” jezičnoj komunikaciji s izvornim govornikom, učenici su naučili mnogo novih informacija o pelikanima, njihovim specifičnostima, odrastanju, bolestima, prehrani, ponašanju, ali i opasnostima kojima su izloženi zbog neodgovornog ljudskog ponašanja.
Tijekom gotovo 60 minuta učenici su aktivno sudjelovali u razgovoru, postavljali pitanja , slušali i virtualno šetali prostranim imanjem gđe Nicholson.

Učenike je za izlet pripremala njihova učiteljica Engleskog jezika, Dijana Gašparac. Nakon ove posjete, učenici će izraditi plakat kojim će svoj doživljaj predstaviti učenicima iz ostalih razreda.

Facebookyoutube