Znanstveni piknik na Zagrebačkom velesajmu

U petak, 11. prosinca, učenici 5.a i 7.a u pratnji učitelja Vrbanec Damira, Bišćević Davorke i Dijane Gašparac posjetili su drugu najveću manifestaciju popularizatora znanosti u Europi.
znanstveni piknik 2015

znanstveni piknik logo
organiziran je u paviljonu 6 na Zagrebačkom velesajmu na više od 7.000 kvadratnih metara i s 500 edukatora iz Hrvatske i svijeta.

Dočekali su nas djelatnici CARNeta i svojim savjetima olakšali nam pronalaženje najprikladnijih sadržaja za naše učenike.

znanstveni piknik 2015 sl2

Teško je bilo odlučiti se gdje ćemo se najviše zadržiti jer je djecu zanimalo gotovo sve ponuđeno – stalne interaktivne radionice u

  • Crvenoj zoni (mikrobiologija- izrada bakterije, učenje o polisaharidima, presjek lista, uvećani modeli kloroplasta i stanice, levitirajući vlak, DNA, psihotest, sve o pčelarstvu,kako pisati Brajicom matematičke igre, tehnička kultura i inovacije…),

  • Plava zona: Učionica budućnost, hologrami, muzikalna Teslina zavojnica, mali roboti, laserska harfa…),

 

  • Zelena zona: kraljevska kočija i jedan joystick, robotičari i primjena robota, solarna vozila, dronovi…),

  • Žuta zona: škola kriptografije, čaroban svijet magntea, slamčice i znanost, znanstveni eksperimenti za djecu, zvučna zrcala, glazbena ograda, kreativne drvene igračke i znanstvene igračke, Lego robotika, arduino..

Učenici nisu skrivali svoje oduševljenje brojnim radionicama, a to su zapazili i novinari HRT1 te je nekoliko učenika snimilo kratak prilog za emisiju HRT1 uz novinara Kušeca, a biti će emitirani u 17:30h u subotu 12.12.2015.

Nakon sudjelovanja u prezentaciji „učionice budućnosti“ učenici Petrinjak Andro, Ivor Skoko, Laura Lukačić i Zara Hrnčić svoje dojmove o inivativnim načinima uporabe nove tehnologije u nastavi, iznijeli su interjvjuom na engleskom jeziku. Snimka će naknadno biti dostupna na stranicama škole.

znanstveni piknik 2015 sl3

Učionica budućnosti u organizaciji tvrtke Span omogućava dinamičan, kreativan i kvalitetan pristup poučavanju te povećanje produktivnosti. Radi se o Classroom management aplikacijama, vrlo modernim digitalnim alatima , a nastavna sredstva su interaktivna ploča, projektor, tablet računala, prijenosna računala, Microsoft Kinect uređaj, Mythware ClassRoom Manager Software..divne stvari za suvremenog učenika i učitelja.

Osim učenika, učitelji su također oduševljeni posjetom ovom događaju te će svoja pozitivna iskustva prenijeti kolegama s ciljem da se sljedeće godine povede i veći broj učenika naše škole.

Nakon Velesajma posjetili smo DHMZ.

 

GALERIJA SLIKA

 

znanstveni piknik logo

Facebookyoutube