mBot

mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Rad s mBot robot setom inspiriran je Scratch 2.0 programom kojeg možete povezati s mBot uređajem koristeći USB kabel, Bluetooth ili 2.4GHz wireless modul.

Ovaj jednostavan za sastavljanje mBot edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEAM (znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku).

Makeblock se udružio s Arduinom – vodećom open-source hardverskom platformom u edukacijskoj i maker zajednici. Predstavljen je mBot – edukacijski robot set, kojemu Arduino predstavlja srce programa. Suradnjom se želi STEM obrazovanje podići na višu razinu.

Kompaktan, ali složen.
Sadrži 38 sastavnih dijelova koji se mogu složiti u 10 minuta, a jedinstveno obojani RJ25 priključci za žice osiguravaju Vam više vremena za programiranje i kreativnost.

Grafičko programiranje
„Povucite i ispustite“
računalno-grafički softver mBlock V3 ili mBlock V5 razvijenog na temelju Scratch 2.0. ili mBlock V5.2.0 za Scratch3.0 omogućuje djeci da brzo nauče programiranje, kontroliraju robota i realiziraju sve više funkcija s kojima mBot raspolaže.

mBot se može programirati kao robot koji slijedi linije, baca loptice i gura predmete, izbjegava zidove i još puno toga s „povuci i ispusti“ računalno-grafičkim softverom temeljenom na Scratch 2.0. Širenjem svoga portfelja s Arduino nastavcima, možete se prebaciti sa grafičkog na jezično kodiranje u Arduino modu.

mBot vozi po stazi


Radionice s mBot-om:

  • mBot prati liniju i vozi po stazi – programski kod za mBlock pogledajte OVDJE

mBot & mBlockPogledajte slike s naše prve radionice s mBot-om održane 7.12.2017.

mBot radionica No1 2017 (3)


Croatian Makers liga

Od školske godine 2017./2018 uklučili smo se u CM Ligu koja se odvija kroz 4. kola.

U prvom kolu sudjelovali su učenici: Deni Auker, Ivan Puklavec, Vito Weiser, Denis Adlašić, Jakov Dražin i drugi…

Službeni rezultati OVDJE


Godina 2019. nam je vrlo važna jer smo se uključili u 2 projekta: MakeX i Generaciju NOW