Planinari

Planinarska sekcija “Čevo”

Vremenik događanja:

 • Ham Pokojec

29.2.2020. u 9,oo h planinari naše škole krenuli su u još jednu planinarsku avanturu. Ovaj puta na red je došao obližnji Ham Pokojec. Voditeljice su odabrale nešto bližu planinarsku destinaciju jer su polaznici bili većinom najmlađi planinari, polaznici Male planinarske škole.
Iako je bilo pomalo prohladno i vjetrovito, planinari su uživali boraveći na otvorenom. Dan je protekao u druženju, učenju novih planinarskih sadržaja i vještina, ali i u ponavljanju već ranije usvojenih sadržaja.
Nakon što smo se svi iscrpili hodajući, okrjepili smo se ukusnom hranom u Lujčekovoj hiži-planinarskom domu.
U galeriji pogledajte kako nam je bilo:

Ham Pokojec 2020 (3)

 

 • Ivanščica – Belec

Planinari sekcije Čevo IV.OS subotu , 18.5.2019., su proveli u prekrasnoj prirodi podno Ivanščice, u mjestu Belec .

Ivanščica - Belec 2019 (4)

Na izletu su bili planinari 3., 4. i 8. razreda, a glavna aktivnost nakon lagane ture planinarenja, od 1,30 minuta, bilo je loženje vatre i pečenje kobasica. Stariji su planinari pomogli mlađima u pripremi štapova za pečenje kobasica te im demonstrirali kako , na siguran način, u prirodi zapaliti vatru. Planinari su uživali u istraživanju okolice planinarskog doma, osobito u igrama oko i na potoku koji teče u blizini doma.
Učiteljice u pratnji uživale su gledajući zadovoljnu i nasmijanu djecu i njihovu bezbrižnu igru oko potoka i vatre koja je zamijenila igre na mobitelima. • Ivanščica – Belec

Planinari IV.OS sekcija Čevo, 13.6.2018. su proveli u prirodi, planinareči na Ivansšicu- Belec. Na izletu je sudjelovalo 44 planinara nase Škole. Iako vrijeme nije bilo sunčano,  bilo nam je lijepo druziti se i kretati ovim planinarskim krajem.

Planinari 2018 (7)

 • Logarska dolina
U subotu, 28.4. 2018. planinari naše škole proveli su u Sloveniji , u predivnoj Logarskoj dolini.  Ukupno je bilo 35 djece i 7 odraslih planinara.
Djeci se najviše svidio prizor slapa Rinke koji je zaista impresivan. Preksrasan pogled na Savinjske Alpe pruža se s vidikovca kod slapa koji smo također posjetili.
Kao nam je bilo, nabolje dočaravaju slike u galeriji:

Logarska dolina 2018 (3)

 • Planinarska sekcija Čevo na Zavižanu

Kao i svake godine, Planinarska sekcija Čevo provela je vikend 23. i  24. 9.2017. u planinama. Ove godine 46 malih planinara posjetilo je Zavižan, najpoznatije mjesto u  Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, koje se nalazi na 1594 metra. Planinari su se upoznali s g. Antom Vukušićem koji im je ukratko ispričao kako je to biti meteorolog i što to točno on radi na Zavižanu. Nakon odmora slijedila je šetnja do početka Premužićeve staze i kratko hodanje te upoznavanje s terenom staze. Ali prije dolaska na planinu, planinari su se morali upoznati s Velebitom te su zato posjetili novootvoreni muzej Kuća Velebita koja se nalazi u Krasnom. U Muzeju su se upoznali s florom i faunom Velebita, igrali interaktivne igrice te kroz 3D naočale iskusili kako je to biti ptica.

Velebit (3)

Nakon napornog hodanja, mali planinari krenuli su na zasluženi odmor i okrjepu u Planinarski dom Jablanac. Tamo ih je dočekala fina večera koju su im napravile njihove voditeljice Snježana Kolak, Sofija Fruk, Dijana Gašaprac, Davorka Bišćević i Silvija Špiranec.

Sljedećeg dana posjetili su uvalu Zavratnicu i tvrđava Nehaj u gradu Senju te  se sigurno vratili svojim domovima puni novih znanja i dojmova.


Izvještaj s prvog izleta male planinarske škole
Sekcija „Čevo“ IV.OŠ PD MIV

Najmlađi planinari naše škole subotu, 5.11.2016., su proveli na svom prvom planinarskom izletu na Kalnik. 39 planinara i 5 učiteljica i 1 roditelj zajedno su proveli lijepi jesenski dan u prirodi. Izlet je dio planinarske škole koja je započela u listopadu , a veći dio znanja učenici će steći upravo na izletima.

Planinari 2016 (9)

Svi učenici su uspješno osvojili vrh Kalnika, Vranilac,  i u svoje nove planinarske dnevnike utisnuli prvi štambilj kao dokaz svog uspona.

Nakon silaska s vrha, planinari su se okrjepili hranom iz ruksaka, ali i ukusnim palačinkama i grahom koji pripremaju kuhari kalničkog planinarskog doma. Nakon slobodnog vremena i igre,  učiteljice su planinarima  uručile njihove planinarske iskaznice i čestitale što su postali članovi velikog planinarskog društva MIV.

Za svu djecu osigurane su lijepe zelene majice s logom sekcije „Čevo“ IV.OŠ, te se ovim putem zahvaljujemo sponzoru koji je imao sluha za potrebe naših najmlađih planinara- Međunarodnoj agenciji za razvoj- MARA iz Varaždina.

Tiskara Tonimir iz Varaždinskih Toplica donirala nam je lijepo dizajnirane i tiskane planinarske dnevnike baš za potrebe male planinarske škole.

Hvala!

Kako nam je bilo na izletu, pogledajte u galeriji slika.


 • Dana 24. i 25. 9. 2016. planinari su proveli na Velebitu

Teško je riječima opisati pozitivnu energiju koja je vladala među nama. Slike vam mogu prenijeti samo mrvicu ljepote kojom smo bili izloženi dva dana.

Na izlet se krenulo jednim autobusom, u 6 h. Oko 11 h smo stigli na Zavižan gdje nas je prilično jaka bura primorala da se toplo obučemo. Obišli smo Botanički vrt, Zavižansku kosu i Vučjak.  Jedan od ljepših trenutaka bio je ležanje na divnoj velebitskoj travi i osluškivanje zvukova prirode.

JABLANAC 2016 (19)

Sa Zavižana smo krenuli prema Jablancu, u planinarski dom gdje smo djecu smjestili po sobama te zajedničkim snagama učiteljica i jednog vrijednog tate, pripremili toplu juhu i špagete bolognese. Djeca su u svemu s veseljem pomagala, a nakon večere uslijedilo je pranje suđa uz pjesmu u kuhinji.

Nema ničeg ljepšeg nego zadovoljnih dječjih lica i osjećaja da su još više zavoljeli planinarenje i osjetili dobrobit boravka u prirodi. Upotreba mobitela smanjena je na minimum jer , naravno, nema wifi u šumi!

Nakon pranja suđa, djevojčice su mijesile kruh koji smo pekli ranom zorom u nedjelju.

Doručak je bio u 8h, a najviše ih se dojmio kruh kojeg su mazali s ponuđenim namazima.

Nakon doručka, prošetali smo uvalom Zavratnicom i otkrili im potopljeni brod. Slijedio je odlazak na plažu i kupanje sve do 13 h kada smo krenuli prema Senju. U restoranu Krešimir u Senju dočekalo nas je predivno osoblje i vrlo ukusan ručak. Nakon ručka, malo slobodnog za sladoled te ukrcavanje u autobus i put prema Varaždinu.

Vratili smo se svi zdravi , sretni, bogatiji za nova iskustva, prijateljstva i spremni za novi radni tjedan.

Posebno moramo napomenuti kako su na ovom izletu djeca pokazala kako se odgajanje i vođenje na izlete „isplati“ jer postaju pravi planinari koji se znaju ponašati u prirodi. Sve učiteljice pohvaljuju sudionike ovog izleta i vesele se novim planinarskim izletima.

Hvala i vama roditelji na povjerenju !

Voditeljice planinarske sekcije: Kolak Snježana, Fruk Sofija, Dijana Gašparac

 


 • 13. i 14. lipanj 2016. – Početak ljetnih praznika učenici – planinari IV.OŠ iz sekcije Čevo MIV, započeli su dvodnevnim planinarskim izletom na Belecgrad.
Kako im je bilo dva dana u prirodi, pogledajte…

Izlet na Belecgrad 2016 (5)

 


Nagrađeni naši planinari!

Ponosni smo što će dva učenika IV.OŠ imati priliku sudjelovati u pravoj planinarskoj školi na Velebiti u trajanju od 7 dana. To su učenici Tibor Levanić i Alen Štrlek, redoviti sudionici planinarskih izleta planinarske sekcije Čevo MIV naše škole. Svojim zalaganjem, aktivnošću i odgovornosšću, pokazali su da su jako dobri kandidati za takvu školu. Konačnu potvrdu o njihovom odlasku dobili smo iz Hrvatskog planinarskog saveza koji im je odobrio besplatno sudjelovanje. Mala planinarska škola na Velebitu biti će im nezaboravno iskustvo, a dječaci će po povratku napraviti i prezentaciju te tako prenijeti svojim prijateljima iskustva i dojmove iz planinarske škole.
Na linku možete pogledati kako izgleda boravak na Velebitu- Mala planinarska škola
Voditeljice planinarske sekcije Kolak, Fruk i Gašparac


 • 26.-27. kolovoza 2015. planinari sekcije Čevo IV OŠ proveli su u Jablancu i penjali se na Kizu i Velebit

Na izletu je sudjelovalo 48 djece, od kojih 12 iz OŠ Šemovec ,a u pratnji su bile učiteljice Špiranec Silvija, Kolak Snježana i Dijana Gašparac te učiteljica Marija Vugrinec iz Šemovca.

Slike će vam ispričati mnogo više od teksta, ali moramo spomenuti da su djeca bila izuzetno spretna i poslušna tijekom uspona na vrh Kizu. Nismo se popeli na sam vrh zbog strašno jakih udara bure, ali doživljaj je svejedno nezaboravan. Nakon planinarenja, svratili smo u Karlobag , a zatim smo se uputili prema planinarskom domu u Jablancu gdje smo i noćili. Nakon što su djeca smještena po sobama, učiteljice su poslužile večeru koju su pomagali pripremiti i neki mali planinari. Špagete su svima prijale, a najvrijedniji su pomagali i oprati suđe.  Djevojčice su pomagale pripremiti tijesto za kruh Nakon 22h uslijedio je počinak.

U nedjelju, buđenje oko 8 h te pripremanje za doručak. Učiteljice su zajedno ispekle kruh koji  su djeca pojela u trenu, zejedno sa namazima i 40 pečenih jaja. Ponovo su djeca pomagala u čišćenju kuhinje, a zatim su krenuli u spremanje soba i pakiranje svojih stvari. Nažalost, nismo otišli u obilazak Zavratnice jer je bura bila jaka i zbog sigurnosti djece, učiteljice su se odlučile za ranije polazak prema Senju. U 12 h smo ručali u restoranu Krešimir te nakon toga krenuli prema Vraždinu. Zahvaljujući odličnom g. Vozaču stigli smo sretno oko 17 h.

Izvješće sastavila: Dijana Gašparac

Velebit2015_Čevo

GALERIJA SLIKA


 • IZVJEŠĆE S PLANINARSKOG IZLETA U GORSKI KOTAR- PETEHOVEC-DELNICE

Datum: 30.5.2015. subota

U 7:00 h krenuli smo na izlet u Gorski kotar. Sastali smo se ispred IV.OŠ Varaždin te nakon prebrojavanja krenuli autocestom prema Zagrebu. Prvo stajanje je bilo u Sesvetama i trajalo je oko 20 minuta. U 10:00 stigli smo u Delnice te se parkirali kod Konzuma. Dočekao nas je g. Marino Kezele iz planinarskog društva Petehovac, objasnio kuda ide obilazak dijela staze koji je neprohodan zbog srušenih stabala. Zatim je započelo naše planinarenje. Odabrali smo dulju, ali lakšu stazu koja vodi prema izvoru Jezerka. Uspon je trajao 1h i 20 min.

Kad smo stigli do Štimčevog vrha, djeca su bila oduševljena prirodom i lijepim restoranom. Neki su naručili hranu iz restorana, a neki su jeli svoje sendviče. Najviše djece je tražilo sladoled jer je bio prelijepi, sunčan, topao dan. Uslijedilo je trčanje skijaškom stazom, livadom, traženje skakavaca, majčine dušice, slikanje krajolika, druženje, igranje na igralištu.

Ovakav prizor nesputane dječje igre, nažalost, sve rijeđe možemo vidjeti.

Nismo otišli do Jagodine stijene već smo djecu dulje pustili da uživaju u igrama na livadi.

Pri povratku odabrali smo kraću stazu koju lokalni planinari nazivaju „turističkom“. Ta je staza kraća, ali nešto strmija. Svi su savladali sve bez ikakvih poteškoća i gunđanja. Sišli smo za pola sata. Kod Konzuma nas je čekao autobus i prevezao kratku ralaciju do centra Delnica, hotela Risnjak. Tamo započinje park koji vodi do „Ljubavne staze“ i ograđenog dijela sa srnama. Šetali smo jedan sat, slikali se sa srnama, hranili ih i mazili. U 17 h ukrcali smo se u autobus i krenuli prema Varaždinu. Uz jedno zaustavljanje kod Karlovca, u Varaždin smo stigli u 20:00h.

Izvješće sastavila: Dijana Gašparac

GALERIJA SLIKA


 • IZVJEŠĆE S PLANINARSKOG IZLETA NA SAMOBORSKO GORJE-PLEŠIVICA

U 8,oo sati ispred IV.OŠ planinari su autobusom krenuli prema Samoboru. Ukupno je bilo 57 planinara, 49 djece i 8 odraslih. Uz jedno zaustavljanje od 30 minuta na benziskoj u Sesvetama, u 10:20 h stigli smo u selo Rude.

Autobus nas je iskrcao kod OŠ Rude gdje nas je dočekala vodičica za posjet rudniku Sv. Barbara. Kraćom šetnjom poučnom stazom, uskoro stižemo do rudnika. Kraće vrijeme za odmor i okrjepu, podjela kaciga svim posjetiteljima i podjela u tri grupe.Svaka grupa imala je vodičicu koja je ispričala zanimljivosti o rudniku. Vidjeli smo i pravog šišmiša kako visi sa stropa rudnika. Većini je to bio zanimljiv prizor, samo su se neki malo uplašili.

Svima se svidio posjet rudniku, a djeca su bila najviše oduševljena.

Obilazak je završen u 12:00h. Zatim smo krenuli prema autobusu i do mjesta Poljanice. Djeca su imala kratko vrijeme za odlazak na WC i odmah nakon toga krenuli smo u šumu. Uspon do vrha trajao je prilično kratko jer smo za 40 min svi bili kod razgledne piramide. Putem smo ponavljali teme Kretanje u šumi, Planinarske oznake, Planinarska obuća i oprema…

Na vrhu smo se najdulje zadržali jer je većina djece željela ići na  razglednu piramidu. Dok su se penjali, drugi su štambiljali svoje planinarske dnevnike i zapisivali dojmove.

Silazak je bio vrlo uspješan i relativno brz. Djeca su se pridržavala dogovorenih pravila o silasku, održavajući dovoljan razmak među sobom.Nitko nije pao, niti se ozlijedio, iako je bilo dosta blata.

Po silasku, svi su dobili sat vremena slobodno. To su vrijeme iskoristili za okrjepu ukusnim čevapima i palačinkama u restoranu na Poljanicama, a zatim su igrali odbojku i nogomet.

U 15:30 krenuli smo u Samobor, a po dolasku na glavni trg, svi su dobili 50 minuta slobodno za kušanje kremšnita i razgledavanje štandova koji su bili unutar velikog šatora na trgu.

Prije samog dolaska sva djeca su primila diplome za uspješno planinarenje na Plešivicu. Svi su bili zadovoljni i veseli radi lijepog izleta, ali i pomalo umorni.

Pred IV.OŠ stigli smo u 19:05.

GALERIJA SLIKA


 • IZLET NA KALNIK 21.03.2015.

Na jednodnevni izlet na Kalnik krenuli smo u 9:00 h. Polazak je bio ispred IV.OŠ. Putovali smo autobusom. Ukupno je sudjelovalo 35 djece i 3 učiteljice.

Uz kraće zaustavljanje putem, stigli smo oko 10:40 na parkiralište ispod planinakrskog doma na Kalniku.

Nakon okrjepe i kraćeg odmora, polaznici planinarske škole odslušali su temu „Boravak u planinarskom domu“ . Slijedilo je štambiljanje planinarski dnevnika i slikanje ispred planinarskog doma.

Nakon toga krenuli smo planinarskom stazom prema vrhu Kalnika. Putem smo se više puta zaustavljali kako bi djeca odslušala temu „Kretanje u planini i planinarske oznake“.

Na vidikovcu smo se slikali, a djeci su bile jako zanimljive skulpture od grana u obliku jelena i divlje svinje.

Bez ikakvih poteškoća stigli smo do TV tornja gdje smo se kratko odmorili, a zatim nastavili do samog vrha. Svi polaznici izleta osvojili su vrh Vranilac. Slikali smo se i uživali u pogledu jer je dan bio savršen.

Uz dovoljno opreza, svi smo se sretno spustili s vrha oko 13 h. Djeca su imala 1 h odmora za okrjepu i igru na livadi.

Slijedio je upon na Stari grad. Putem do gore, djecasu uživala u prizorima penjanja brojnih penjače . Ujedno su i odslušali temu „Alpinizam“ i „Penjanje i penjačka oprema“. Na vrhu Starog grada obavili smo zajedničko slikanje i uživali u pogledima. Nakon spuštanja, djeca su se igrala na livadi jer su ponijeli lopte i rekete za badminton. Pokazali smo im poučnu stazu i objasnili što je to.

Prije odlaska kućama svi su polaznici primili diplome za njihov pvi zajednički izlet sa sekcijom i za osvajanje prvog planinskog vrha.

POGLEDAJ GLAERIJU SLIKA


 • JEDNODNEVNI IZLET PLANINARA SEKCIJE“ČEVO“

22. studenog 2014 planinari naše škole proveli su u Sloveniji , planinareći do vrha Boča. Uz smijeh, druženje i bodrenje, svi su uspjeli savladati planinarsku stazu sve do vrha. Najhrabriji planinari popeli su se na razglednu piramidu i uživali u pogledu.

Nakon spuštanja do planinarskog doma, većina planinara navalila je na „vročo čokolado z več smetano“.  Nakon druženja i okrjepe, krenulo se prema Varaždinu.

GALERIJA SLIKA


 • DVODNEVNI IZLET PLANINARA SEKCIJE „ČEVO“

27. i 28. rujna 2014. planinari sekcije „Čevo“ uživali su u planinarenju po Paklenici i kupajući se u moru u mjestu Jablanac.

U subotu su planinari šetali kroz kanjon Paklenice do Lugarnice i planinarskog doma Paklenica. Šetnja je bila pomalo naporna, ali svi planinari su osvojili cilj-dolazak do planinarskog doma. Nakon odmora, okrjepe, zabave i štambiljanja planinarskih dnevnika, slijedio je povratak istim putem do autobusa.

Oko 19 h, planinari su stigli u planinarski dom u mjestu Jablanac. Slijedilo je smještavanje po sobama i večera.

Nedjelja je bila manje naporna jer su planinari laganom šetnjom prošli  kroz uvalu Zavratnicu. Bilo je i dovoljno slobodnog vremena za kupanje u moru i druženja s prijateljima. Ručak je bio organiziran u Senju.

Povratak kući bio je u večernjim satima.

GALERIJA SLIKA


 • Sekcija Čevo na Ivančici 29.03.2014.

  IMG_6850

  ALBUM SLIKA

  Planinari sekcije „Čevo“  u potpunosti su iskoristili predivan subotnji dan. Planinarilo se na Ivanščicu (1060 m).
  Polazak je bio u 8,oo h ispred IV.OŠ, a putovalo se sa dva autobusa( 50 i 19 mjesta). Ovaj planinarski izlet bio je poseban jer su se po prvi puta uključila i djeca iz OŠ Beletinec (njih 6 i učiteljica Branka Badurina).

  Prije polaska sudionici su se upoznali sa vodstvom i programom izleta te saslušali temu planinarske škole: Uređenje,  označavanje i kretanje po planinarskim putovima.

  Po dolasku do izvora Žgano vino,u 9:00 h,  započinje uspon do vrha Ivanščice, stazom Mrzljak. Planinarili smo raspoređeni u nekoliko grupa jer je sudionika bilo čak 67.

  Bez problema stižemo na vrh do 11.30 sati.  Slobodno vrijeme do 13.00 sati koristi se za odmor, okrjepu, igre i promatranje mnoštvo paraglajdera koji su upravo stigli iz Zagreba. U 13.00 sati obrađuje se tema: Priprema za izlet, planinarska oprema i orijentacija.

  Planinarske teme obradili su vodiči HPD MIV-a Milan Turkalj i Ivanka Tomac.

  Prije polaska sa vrha izrada zajedničke fotografije na razglednoj piramidi. Tom prilikom organizira se mala svečanost povodom prvog izleta članova iz osnovne škole Beletinec uz uručenje planinarskih iskaznica.

  U 16.30 sati krećemo autobusima prema Varaždinu s dolaskom u 17.15 minuta.

  Učešće za prijevoz iznosio je 20 kn za polaznike planinarske škole i 30 kn za ostale.

  Vođe puta bile su učiteljice Gašparac Dijana i Kolak Snježana uz pomoć Špiranec Silvije, Fruk Sofije i Biščević Davorke.


 • Sekcija Čevo na Kalniku (Planinarska škola zan podmalad)

Planinari sekcije Čevo proveli su dva prekrasna dana na Kalniku. Dok je Varaždin bio obavijen gustom i turobnom maglom, mladi planinari su uživali u suncu i lijepim vidicima s Kalnika. Naime, u sklopu planinarske škole za pomladak  organiziran je dvodnevni izlet 7.  I 8. siječnja 2014.

ALBUM SLIKA


 • Osvojen Čevo iz četvrtog pokušaja

Planinari Planinarske sekcije Čevo IV. OŠ, iskoristili su subotu, 2. studenog da se popnu na Čevo, čak njih 59. Bilo ih je svih uzrasta – od prvog do osmog razreda. Vrijeme nije bilo najidealnije, čak se neko vrijeme raspravljalo o odustajanju i povratku, ali ipak nisu odustali nego su se prvih par metara penjali po sitnoj kiši koja je padala. Uspon je trajao sat i pol, cijelo vrijeme je puhao jak vjetar, no to nije utjecalo na dobru volju malih planinara koji su veselo i bez problema došli do vrha. Naravno, da se odmaralo, razgledavalo i puno fotografiralo. No, možda je ipak najzanimljiviji dio izleta bila vožnja vlakom do Krušljevca. Zbog planinara koji su se ukrcavali, vlak je i malo kasnio.

Cevo_4

         Ovo je bio već četvrti pokušaj da se planinari Planinarske sekcije Čevo IV. OŠ popnu na Čevo. Prijašnji pokušaji bili su otkazani zbog loših vremenskih uvjeta, no ovaj put ni kiša, ni vjetar nisu ih zaustavili.
Cevo_4_2ALBUM SLIKA


 • Dvodnevni planinarski izlet na Velebit- Jablanac- Rab.

Sudjelovala je 33 učenika od 3 do 6. r, te učiteljice Kolak Snježana, Knežić Martina, Gašparac Dijana, Fruk Sofija i Bišćević Davorka. U subotu su posjetili Kuterevo- utočište medvjeda gdje su imali priliku vidjeti 10 medvjeda smještenih u utočište te volontere koji tamo rade.Nakon toga posjetili smo Zavižan , poučnu Premužićevu stazu, vrh Vučjak, Velebitsku kosu, te botanički vrt na Velebitu. Svi su uspješno savladali uspone i spuštanja po prilično zahtjevnim dijelovima, te su pokazali zavidan stupanj napredovanja u planinarenju.Nakon Zavižana, planinari su stiglu u Jablanac, nekadašnju trajektnu luku za otok Rab. Tamo je smješten planinarski dom „M. Hirtz“ kojim upravlja varaždinsko planinarsko društvo MIV. Učenici su tamo smješteni u planinarske sobe koje nisu toliko udobne kao u hotelu, ali planinari su s veseljem noćili u njima. Večera je bila neuobičajena zbog toga što su učiteljice kuhale za sve planinare. Ujutro , nakon doručka, trajektom smo otišli na Rab, popeli se na vrh Raba, Kamenjak. Ručak je bio organiziran u odmaralištu DND. Nakon ručka, djeca su imala slobodno vrijeme za kupanje. Kući smo se vratili oko 22h.

 

[VIDI SLIKE – VELEBIT][VIDI SLIKE – RAB][VIDI SLIKE – KUTEREVO][VIDI SLIKE – JABLANAC]…[VIDI SLIKE – ZAVRTNICA]

 

 • U subotu, 27. 4.2013.  planinari sekcije ” Čevo” IV OŠ osvojili su vrh Kleka. Sudjelovalo je 38 planinara učenika, 2 roditelja, vodič planinarskog društva MIV g. Turkalj, učiteljice Kolak Snježana,  Bišćević Davorka, Gašparac Dijana i pedagoginja Šitum Snježana.
  Bilo je pomalo naporno, ali uzbudljivo. Veliki bravo za sve!
  [VIDI SLIKE]

U okviru programa Planinarske škole za pomladak na IV osnovnoj školi Varaždin organiziran je izlet na Kalnik…. [VIŠE]

 

____________________________________________________

Poštovani roditelji, učenici i ostali članovi sekcije!

Planinarsko društvo “MIV” Varaždin, u siječnju je osnovalo je na IV. osnovnoj školi Varaždin Planinarsku sekciju „Čevo“. Uvjet za učlanjenje u sekciju je članstvo u HPD MIV Varaždin (djeca 60 KN, odrasli 90 KN).Trenutno sekcija ima 47 članova, a broj se stalno povećava.

Inicijatori osnivanja sekcije izabrali su rukovodstvo sekcije u sastavu: Gašparac Dijana (predsjednik sekcije), Kolak Snježana (zamjenica), Turkalj Milan i predstavnici učenika Franjčec Petra i Smetiško Tomislav.

Članovi Planinarske sekcije IV. OŠ Varaždin „Čevo“, mogu postati učenici i zaposlenici škole kao i roditelji učenika naše škole. Sekcija djeluje samostalno. Ima svoje rukovodstvo, svoje financijsko poslovanje i svoj program rada.

Cilj sekcije je organizacija izleta i druženja u prirodi, organizacija planinarskih škola, pomoć školi u organizaciji programa vezanih za prirodu i zaštitu prirode.

Pomoć sekciji daje Vodička sekcija HPD MIV Varaždin, koja osigurava vodiče za vođenje izleta. To sve znači da škola i zaposlenici škole nemaju nikakve obaveze i odgovornosti u planinarskim aktivnostima već sve organizira rukovodstvo Sekcije.

Isto tako, članovi sekcije nemaju nikakvih obaveza, već se svi članovi uključuju prema svojim mogućnostima i interesu. Svi članovi redovito će primati informacije i programe na E-mail adrese  te preko informativne ploče u školi, na temelju kojih će se prijavljivati prema interesu i mogućnostima.

Tijekom školske godine 2012./’13. , Sekcija je provela dvije Škole za planinare, a polaznici prve planinarske škole svoje će diplome primiti na Kleku, 27. travnja 2013.

Programe za izlete primati ćete porukom odnosno nalaziti će se i na oglasnoj ploči Škole. Princip prijava je uplatom učešća do popunjenja autobusa. Prijave će primati učiteljice o čemu će učenici biti obavješteni informativnim listom.

Nakon 27.4. ’13., kada je planiran izlet na Klek, slijedi dvodnevni izlet na Velebit, i to  8. i 9. Lipnja o.g.

Svi zainteresirani za uključenje u planinarske aktivnosti, roditelji i djeca IV. OŠ Varaždin, mogu više inormacija dobiti svakog prvog utorka u mjesecu, od 15 do 16 h u učionici povijesti.

Želimo Vam da se aktivno uključite u rad Sekcije i tako ostvarite svoje želje odlaskom u prirodu, planine, druženjem i upoznavanjem. Provedite svoje slobodno vrijeme zdravo i korisno. Upoznajte s ovom porukom i Vaše prijatelje!

____________________________________________________

LICENCIRANE VODIČICE SEKCIJE “ČEVO”

7.prosinca 2013. godine u planinarskom domu na Ravnoj gori, u organizaciji Komisije za vodiče HPS-a održan je ispit za planinarske vodiče A standard s početkom u 10.00 sati . Ispitu su pristupili kanditati koji su prošli tečaj i stekli uvjete za ispit. Bilo je 34 kandidata.
Ispitu su nazočile i učiteljice IV OŠ , Kolak Snježana i Dijana Gašparac, voditeljice naše planinarske sekcije “Čevo” te uspješno položile ispit i dobile licencu za vođenje planinara.

Komentari su zatvoreni.