Edukativno predavanje „Promicanje istine o Domovinskom ratu“

U petak, 12. travnja,  u školskoj knjižnici naše škole za učenike osmih razreda održano je predavanje na temu Domovinskog rata s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu među mladima i očuvanja uspomene na Domovinski rat i herojska djela njegovih sudionika.

Gosti su bili natporučnik Vladimir Milavec, dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik Bojne Frankopan i 7. GBR Pume te predsjednik UDVDR Petrijanec i satnik Damir Laljek, umirovljeni viši policijski narednik i vukovarski branitelj, koji je govorio o obrani Vukovara, ulozi i doprinosu hrvatskih branitelja iz Varaždinske županije u obrani Grada Vukovara. Predavanje su započeli animacijom o Domovinskom ratu Hrvatskog povijesnog muzeja. Svaki je kroz prezentaciju popraćenu brojnim fotografijama predstavio svoj ratni put i na autentičan i osoban način prenio istinu o Domovinskom ratu. Odgovarali su na pitanja učenika i upoznali ih s dijelovima ratne opreme. Susret je prošao u vrlo emotivnom ozračju.

Učenici osmih razreda naše škole u svibnju odlaze na dvodnevnu terensku nastavu u Vukovar gdje će nadopuniti znanje o hrvatskoj povijesti 1990-ih, herojskoj borbi naših branitelja te se prisjetiti ogromne žrtve stanovnika Vukovara.

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 × 8 =

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.