Izborna nastava “Sigurno u prometu”

Obavijest za roditelje učenika 5. razreda naše škole o mogućnosti uključivanja učenika u  prometno-edukativnu aktivnost Sigurno u prometu u okviru kojeg će učenici sudjelovati u programu poučavanja za samostalno i sigurno sudjelovanje u prometu kao vozači bicikla.

Obavijest za roditelje

Poštovani roditelji,

  • Temeljem članka 215. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (Narodne novine, 105/04., 67/08.): (1) Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina. (2) Djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.
  • i prometne preventive  koja se  provodi  u  našoj školi s ciljem povećanja sigurnosti učenika u prometu i smanjenja broja stradavanja djece u prometu te uključivanje što većeg broja učenika 5. r. u program poučavanja za sigurno upravljanje biciklom  u prometu.

Program poučavanja za zainteresirane učenike 5. razreda naše škole provodit će učitelj tehničke kulture u suradnji s HAK-om Varaždin.

Nastava i provedba teorijskog programa poučavanja za sigurno upravljanje biciklom  u prometu provodit će se  u prostorima škole (tehnički kabinet).

Svi učenici koji s uspjehom završe obuku dobit će „Potvrdu“ o sudjelovanju u poučavanju za sigurno upravljanje biciklom u prometu.

U tu svrhu, slobodni smo obavijestiti Vas i zatražiti Vašu pismenu suglasnost da se u planirane aktivnosti programa poučavanja dragovoljno može uključiti i vaše dijete, učenik IV. osnovne škole Varaždin.

SIGURNO U PROMETU


PROMETNI ZNAKOVI (ppt)


Voditelj poučavanja za sigurno upravljanje biciklom u prometu-učitelj tehničke kulture:
Mijo Sučić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

× 7 = 28

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.