71. rođendan Četvrte

U srijedu, 29. svibnja 2024. godine, učenici i zaposlenici IV. OŠ Varaždin proslavili su Dan škole. Slavlje je započelo premijernim izvođenje školske himne za koju su tekst napisali učenici prošlogodišnjeg 4.c sa svojom tadašnjom učiteljicom Gordanom Foder. Uglazbila ga je bivša učenica Četvrte Paula Kalić, a aranžman potpisuje Petar Eldan. Nakon himne prisutnima se obratila ravnateljica Marjana Boršćak Sudec koja je govorila o vrijednim učenicima i zaposlenicima Škole, uspješnim projektima i suradnji s lokalnom zajednicom te željama za još  uspješnijom novom školskom godinom.

Voditeljice programa  bile su učenice Roza Golubić i Ana Kalčev uz mentorstvo učiteljice Natalije Lovreković.
Učiteljica Džana Talijančić mentorica je djela glazbenog programa; pjesme „House of the Rising Sun“, „Hey, Jude“, „Sve još miriše na nju“ izveo je školski bend “Opaka sedmica” uz solistice iz 5.a Anu Jakopec, Gabrijelu Cepanec i Zaru Korotaj. Osim himne, školski je zbor izveo i pjesmu  „Believer“.
Recitaciju „Kako živi Antuntun“ izveli su najmlađi učenici i to svi učenici 1.a razreda koje je uvježbala razrednica Marija Ilić-Konjić. Vjeroučiteljica Aleksandra Lukavečki je uvježbala nešto starije učenike recitaciju „Moja staza“ . Plesnu točku s elementima gimnastike i pjesmu „Flowers“ izvele su učenice iz 2.b razreda uz mentorstvo razrednice Jacinte Kolarić. Časna sestra Marija Tea Juratović na podij je izvela mnoštvo raspjevanih učenika nižih razreda koji su izveli pjesmu „Tko sam ja“.
Školska filmska družina „Bunker“ uz mentorice Marinu Mavrek i Silviju Špiranec prikazala je svoje kreativne i zanimljive filmske uratke „Mi smo Četvrta, naravno da…“, „Izazov nad izazovima“, „Prekid” i „Šuma Striborova“.
Prisutni roditelji i drugi uvaženi gosti u hodnicima škole mogli su razgledati izložbu drvenih kućica za ptice čiji je autor Ivica Dolenec; varaždinski novinar, ratni izvjestitelj i hrvatski branitelj. On je na ideju za izradu kućica došao u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata gdje je između ostalih strahota vidio i velik broj mrtvih ptica stradalih zbog ranjavanja ili stresa. Kućice su prava umjetnička djela, a ujedno i zaklon te mjesto za ostavljanje hrane pticama. Izložba je postavljena zaslugom  umirovljenog učitelja Četvrte Danijela Labaša. 
Također, predstavljeni su i Mali istraživači pod mentorstvom učiteljice Silvije Grđan-Hosni te Robotika mentora Damira Vrbanca.
Sportski dio programa održao se u školskom dvorištu. U organizaciji učitelja Nevesina Vusića i Marka Žganca te psihologa Mateja Fiškuša održan je kros u kojem su sudjelovali svi učenici. Najbržima je na kraju programa ravnateljica uručila zaslužene medalje.
Nogometna utakmica između naših učenika i učitelja završila je pobjedom iskusnijih igrača – učitelja. Utakmicu graničara odigrale su i naše učenice protiv učiteljica kojima su u pomoć pritekli i neki učenici.
Rođendan Četvrte bio je dan ispunjen veseljem, zajedništvom i pozitivnim emocijama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.