Erasmus project “The WELL-Welcoming Environment for Leading and Learning”, 5. mobilnost

 

 

Učiteljice IV. OŠ Varaždin, Mavrek Marina, Dijana Gašparac, Sofija Fruk, Roman Divjak, Martina Knežić, Silvija Špiranec, te tajnik Luka Brezovec i ravnateljica Marjana Boršćak-Sudec od 20. do 24. svibnja sudjelovali su u posljednjoj, 5. mobilnosti projekta ” The WELL- KA220- Cooperation Partnerships in School Education ” u  Češkoj Republici, točnije u gradu Zlinu i Otrovice.

U ovoj mobilnosti sudjelovalo je 40-ak učitelja iz 5 zemalja: Portugala, Rumunjske, Irske, Češke i Hrvatske.

Edukacija za sve sudionike  obuhvaćala je primjere dobre prakse na temu strateškog upravljanja i evaluacije istog, strategije stvaranja učinkovitog, pozitivnog okruženja koji potiče akademski uspjeh i čini školsko okruženje prijateljskim.

Svaki dan sudionici su posjetili jednu školu, kako bi vidjeti i učili o načinu organizacije obrazovnog sustava. Škole su odlično opremljene, a posebnost su izvannastavne aktivnosti poput vrtlarenja i kuhanja, za što imaju i posebne uvjete: velika dvorišta, plastenik, posebne prostorije za alat i ostale potrepštine za rad s biljkama, prostoriju s uređenom kuhinjom i sl.

Učitelji su  ponijeli lijepe dojmove, nove kontakte, korisne ideje i primjere te će dio toga nastojati primijeniti i u našoj školi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.