Projekt “U tuđim cipelicama”

Projekt “U tuđim cipelicama” pod vodstvom gđe. Dijane Telebar iz udruge Uz tebe sam namijenjen je učenicima trećih i četvrtih razreda.

Cilj ovog projekta je preventirati vršnjačko nasilje s posebnim naglaskom na prevenciju nasilja naspram jednoj od najranjivijih skupina društva – djeci s teškoćama u razvoju.

Ovom projektu pridružili su 4.a, 4.b i 4.c  naše škole sa svojim učiteljicama Monikom Studak, Tamarom Melnjak i Romanom Kraš.

Osim raznih aktivnosti u kojima su učenici sudjelovali, na početku su ispunili ulaznu anketu gdje je ispitano znaju li što je vršnjačko nasilje, jesu li i u kojoj mjeri takvom nasilju izloženi te koliko često su oni ti koji vrše nasilje nad drugima, a ispitano je i kako se osjećaju u školi i među vršnjacima.

Nakon edukacije i provedenih aktivnosti učenici su ispunili izlaznu anketu kojom je provjereno jesu li  upamtili što je vršnjačko nasilje i kako postupiti kada su mu oni ili njihovi prijatelji izloženi.

Cilj edukacije i navedenih aktivnosti bio je i djelovati na izazivanje empatije kod potencijalnih nasilnika te se nadamo da je postignut.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.